Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NEDARBAS LIETUVOJE
L. Kukuraitis: dėl karantino nedirba daugiau nei šeštadalis darbuotojų
BNS
Fotobankas
Darbas.

Lietuvoje dėl karantino nedirba apie 200 tūkst. darbuotojų – daugiau nei šeštadalis visų samdomų ir savarankiškai dirbančių žmonių, sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Anot jo, tai žmonės, pasiėmę nedarbingumo pažymėjimą, esantys saviizoliacijoje, išleisti į prastovas.

„Šiuo metu per savo priemones, kuriomis naudojasi tiek darbuotojai, tiek verslai, matome apie 200 tūkst. darbuotojų, kurie, pasiskirstę per įvairias priemones, yra tam tikrame nedarbo režime“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė L. Kukuraitis.

 L. Kukuraičio teigimu, 200 tūkst. yra labai didelis skaičius, tačiau, anot jo, gerai, kad palyginti nedaug žmonių kreipiasi dėl bedarbio statuso. 

„Galima visaip paskaičiuoti, 1,2 mln. turime samdomo darbo, virš 100 tūkst. yra žmonių, kurie dirba savarankiškai. Ir štai, dabar 200 tūkst. yra tokiame režime. Tai yra tikrai didelis skaičius žmonių ir gerai, kad į Užimtumo tarnybą kol kas nesubyra bedarbiai, nors tas registruotas nedarbas kiek auga“, – sakė ministras.

„Tačiau atleidžiamų ir priimamų skaičius, kurį mes matome „Sodroje“, nuo karantino pradžios paaugo 13 tūkst. žmonių (skirtumas tarp atleistų ir priimtų darbuotojų – BNS). Tai toks pokytis, galėtume sakyti, yra darbo srityje“, – teigė jis.

Tačiau ministras tvirtina, kad situacija šiuo metu yra valdoma.

„Iš tiesų, galima būtų sakyti, kad kol kas situacija daugiau mažiau valdoma, turint omenyje, kiek karantinas sustabdė darbų“, – sakė L. Kukuraitis.

Užimtumo tarnybos duomenimis, nedarbas praėjusią savaitę, palyginti su ankstesniąja, išaugo dar 0,3 procentinio punkto iki 11,1 proc. Nuo karantino pradžios registruotas nedarbas šalyje išaugo beveik 2 procentiniais punktais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 23 10:15
Spausdinti