Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


GYNYBA
JAV ketinant mažinti karių skaičių Vokietijoje svarstoma apie jų perkėlimą į Baltijos šalis
BNS
Fotobankas

Jungtinės Valstijos svarsto galimybę siųsti papildomų karių į Baltijos šalis, siekdamos atgrasyti Rusiją, trečiadienį paskelbė gynybos sekretorius Markas Esperis.

Apie tokią galimybę jis užsiminė pristatydamas planus dėl karių perkėlimo Europoje, mažinant amerikiečių kontingentą Vokietijoje. 

„Kalbėjomės apie papildomų pajėgų siuntimą į Lenkiją, ir manau, kad yra galimybių dislokuoti pajėgų Baltijos šalyse“, – spaudos konferencijoje sakė M. Esperis.

Daugiau detalių apie galimą karių siuntimą į Lietuvą jis nepateikė.

M. Esperis paskelbė, kad JAV iš Vokietijos išves apie 11900 karių. 6400 iš jų bus siunčiami namo, o 5600 perkelti į kitas šalis.

Lietuvos Vyriausybė nuolat siekia kuo didesnio JAV karinio buvimo Lietuvoje. Nuo pernai spalio iki šių metų birželio Lietuvoje buvo dislokuotas batalionas JAV karių su tankais „Abrams“ ir kita technika.

Šį mėnesį Vilniuje apsilankęs JAV Sausumos pajėgų sekretorius Ryanas D. McCarthy sakė, kad artimiausiais mėnesiais į Lietuvą iš Lenkijos į pratybas vėl atvyks maždaug bataliono dydžio vienetas.

R. D. McCarthy Vilniuje kalbėjo, kad prielaidas amerikiečių kariams atvykti sudaro Lietuvos investicijos į krašto gynybą.

Lietuva yra viena iš vos devynių NATO šalių, pasiekusių sutartą gynybos finansavimo rodiklį – 2 proc. bendrojo vidaus produkto. JAV prezidentas Donaldas Trumpas griežtai spaudžia Europos šalis pasiekti šį lygį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 29 16:53
Spausdinti