Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PREZIDENTŪRA
J. Neverovičių nuliūdino premjero politinis krytis
BNS
Saulius Jakučionis
Fotobankas

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas pareiškė, kad premjero Sauliaus Skvernelio kaltinimai dėl diskriminacijos tautiniu pagrindu yra nepagrįsti, o ministras pirmininkas žemai puolė.

„Visų pirma, kai aš skaičiau interviu ministro pirmininko, tai prisipažinsiu, man buvo labai liūdna. Man buvo labai lidūna, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministras pirmininkas taip žemai nukrito ir tokius kaltinimus nepagrįstus formuluoja“, – antradienį Žinių radijui sakė G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas aplinkos ir infrastruktūros klausimais Jaroslavas Neverovičius.

Premjeras pirmadienį interviu portalui delfi.lt pareiškė, kad diskusijų dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus „fonas panašėja į diskriminaciją tautiniu pagrindu“, nors pabrėžė tiesiogiai prezidento nekaltinantis.

„Aš nekaltinu ministro pirmininko, bet aš manau, kad tai panašu į bandymą tautinių mažumų klausimą išnaudoti jo problemų uždengimui“, – tvirtino prezidento patarėjas.

Jis taip pat pareiškė, kad Lenkijoje S. Skvernelio pasisakymas neturėtų būti vertinamas rimtai: „Čia yra absoliuti nesąmonė, čia yra nusišnekėjimas, žemas lygis“.

„Reikia kuo greičiau baigti tokias nesąmones, susikaupti ties tais darbais, kur visi piliečiai laukia, kad Vyriausybė juos dirbtų“, – kalbėjo J. Neverovičius.

Valdančioji Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga pirmadienį taip pat pareiškė, kad Prezidentūra bando priešiškai nuteikti visuomenę tautinių mažumų atžvilgiu.

Tokiais pareiškimais premjeras ir partija dalijosi tęsiantis diskusijoms dėl G. Nausėdos paskelbtos informacijos, kad Lenkų rinkimų akcijos narys ministras J. Narkevičius įdarbino mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

G. Nausėdos patarėjas tvirtino, kad jam nekilo nė menkiausios abejonės dėl prezidento vertybių, šalies vadovas netaiko diskriminacinių kriterijų ir reikalauja tik profesionalumo, politinės atsakomybės ir moralės.

„Prezidentas savo pasisakyme kalbėjo tik apie partijos bičiulius, jokiu būdu tautinio klausimo prezidentas neiškėlė. Tai buvo ministras pirmininkas, kuris pradėjo rinkti medžiagą, rinkti kažkokias pažymas apie tai, kokia ten yra nacionalinė sudėtis. Tai nebuvo prezidentas, kuris ta klausimą taip suformulavo“, – sakė J. Neverovičius.

„Ponas Tomaševskis visų pirma turėtų kreiptis kitu adresu, jeigu turi tokias pretenzijas“, – teigė jis.

Prezidentas ne kartą ragino atleisti susisiekimo ministrą, sulaukusį kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių ir lėšų skirstymo keliams asfaltuoti, tačiau valdantieji pareiškė pasitikėjimą J. Narkevičiumi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 21 10:30
Spausdinti