Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JAV RINKIMAI
Likus 100 dienų iki rinkimų D. Trumpo populiarumas smarkiai smukęs
BNS
Scanpix
Donaldas Trumpas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį griežtai gynė savo perrinkimo kampaniją, likus 100 dienų iki rinkimų, o apklausoms rodant, kad respublikono lyderio populiarumas gerokai nusmuko.

Tačiau D. Trumpas neprarado ryžto ir tvirtino, kad jam pergalę atneš „tylioji dauguma“.

74 metų prezidentas susidūrė su daugybe iššūkių ir buvo kritikuojamas dėl savo reakcijos į koronaviruso protrūkį, epidemijos nulemtą ekonomikos nuosmukį ir nesugebėjimo aplenkti savo oponento demokrato Joe Bideno.

Vėliausiu smūgiu D. Trumpo viltims per lapkričio 3-iąją įvyksiantį balsavimą užsitikrinti antrą kadenciją Baltuosiuose rūmuose tapo sekmadienį paskelbti apklausų rezultatai, rodantys bliūkštantį valstybės vadovo palaikymą trijose itin svarbiose svyruojančiose valstijose.

„Trumpo kampanija, daugelio nuomone, turi daugiau ENTUZIAZMO negu bet kuri kita kampanija per mūsų didžios šalies istoriją – netgi daugiau negu 2016-aisiais“, – tviteryje pareiškė D. Trumpas.

„Bidenas neturi JOKIO! Tylioji dauguma pasisakys LAPKRIČIO TREČIĄJĄ!!! Melagingos slopinančios apklausos ir melagienos radikaliosios kairės neišgelbės“, – pridūrė jis.

77 metų J. Bidenas, sakantis, kad kovoja už „Amerikos sielą“,  ragino rinkėjus užtikrinti, kad D. Trumpas prezidento poste dirbtų tik vieną kadenciją.

„Po 100 dienų turėsime galimybę nukreipti savo valstybę nauju keliu. Keliu, kai galiausiai išpildysime savo aukščiausius idealus, ir kiekvienas turės sąžiningą sėkmės galimybę“, – savo tviterio žinutėje rašė buvęs viceprezidentas.

Koronaviruso pandemijai nusinešant daugiau kaip tūkstantį amerikiečių gyvybių per dieną, prezidentas, besimėgaujantis savo šalininkų palaikymu per tiesioginius rinkimų kampanijos renginius, buvo priverstas atšaukti savo mitingus, taip pat atsisakyti planų dalyvauti ateinantį mėnesį Floridoje planuotame surengti Respublikonų partijos suvažiavime.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 27 12:00
Spausdinti