Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


ANTISEMITIZMAS
Lenkijos rabinas atrėžė V. Putinui apie „antisemitinę kiaulę“
IQ
Scanpix
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Rusijos prezidento replikos Lenkijos ambasadoriaus A. Hitlerio Vokietijoje Jozefo Lipskio adresu buvo pareikštos neatsakingai.

Taip teigiama bendrame vyriausiojo Lenkijos rabino Michaelio Shudricho ir Lenkijos žydų bendruomenių sąjungos pirmininkės Klaros Kolodziesky–Poltyn pareiškime, rašo Svoboda.org.

Pareiškimo autoriai teigia, kad prezidento kaltinimai buvo grindžiami „vienu sakiniu, ištrauktu iš konteksto“. Jie priminė, kad 1938 m. Lenkija rėmė žydų emigraciją susivienijusi su sionistų judėjimu, kuriam slapta teikė karinę paramą. Į šias operacijas buvo įtraukti Lenkijos diplomatai, tarp jų ir ambasadorius J. Lipskis.

Dokumente taip pat rašoma, kad Vokietija neslepia tiesos apie Antrąjį pasaulinį karą. „Mes linkime tokio sąžiningumo Rusijos valdžiai, kuri pradėjo karą kaip Vokietijos sąjungininkai“, – pabrėžė autoriai.

Gruodžio 24 d. Rusijos Gynybos ministerijos valdybos posėdyje V. Putinas pavadino Lenkijos ambasadorių Vokietijoje (1934–1939) J. Lipskį „antisemitine kiaule“ ir rusišku žodžiu svoločius, nes jis neva rėmė A. Hitlerio idėją ištremti žydus į Afriką. Po tokių prezidento kalbų, Rusijos ambasadorius Varšuvoje buvo iškviestas į Lenkijos užsienio reikalų ministeriją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 02 14:47
Spausdinti