Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PSO
JAV nukirpo, ES prisiuvo: didins finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai
BNS
Europos Komisija
Josepas Borrellis.

Europos Sąjunga didins finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), JAV prezidentui Donaldui Trumpui paskelbus, kad Vašingtonas savo lėšas, skiriamas šiai Jungtinių Tautų agentūrai, atliekančiai svarbų vaidmenį su naujojo koronaviruso pandemija, ketvirtadienį pranešė Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis.

Kalbėdamasis telefonu su PSO vadovu Tedrosu Adhanomu Ghebreyesusu J. Borrellis pareiškė, kad „ES ryžtingai rems PSO šiuo kritiniu momentu“, ir pridūrė, kad būtina tęsti bendrą darbą, naudojantis daugiašale kovos su koronaviruso pandemija sistema, sakoma ES diplomatinės tarnybos pranešime.

Europos išorės veiksmų tarnyba (EIVT) nurodė, kad J. Borrellis „išreiškė susirūpinimą dėl JAV sprendimo sustabdyti PSO finansavimą ir įsipareigojo siekti, kad būtų mobilizuota papildomų išteklių“ Pasaulio sveikatos organizacijai.

Briuselis pažymėjo, kad ES jau skyrė 114 mln. eurų, atsiliepdama į PSO raginimą padėti kovoti su COVID-19 pandemija.

ES diplomatijos vadovas ir PSO generalinis direktorius aptarė susiklosčiusią padėtį ir pastangas pažaboti viruso plitimą, taip pat priėjo išvados, kad būtinos pasaulinio lygio kolektyvinės investicijos priemonėms, skirtoms kovoti su dabartine ir būsimomis pandemijomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 16 21:40
Spausdinti