Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


BALTARUSIJOS RINKIMAI
Baltarusijoje prieš pat prezidento rinkimus buvo sulaikyti 32 Rusijos „Wagner“ samdiniai
IQ
Pixabay
Minskas.

Baltarusijos teisėsauga pranešė, kad netoli Minsko jiems pavyko sulaikyti 32 samdinius iš liūdnai pagarsėjusios Rusijos privačios karinės organizacijos „Wagner“, pranešė šalies naujienų agentūra „Belta“.

„Buvo gauta informacija apie daugiau nei 200 kovotojų atvykimą į Baltarusijos teritoriją, kad šie destabilizuotų rinkimų kampanijos eigą“, – cituodama teisėsaugą, rašė „Belta“.

„Kiekvienas iš tų rusų turėjo nedidelį rankinį bagažą, o visi jie – tris didelius sunkius lagaminus, kuriuos į transporto priemonę krovė keli vyrai“, – pranešė agentūra.

Ji nurodė, kad naktį į liepos 25-ąją į Minską atvykusių asmenų grupė apsistojo viename viešbutyje, o liepos 27-ąją persikėlė į vieną sanatoriją Minsko rajone.

„Remiantis sanatorijos administracija, atvykėliai atkreipė į save dėmesį dėl nebūdingo rusų turistams elgesio ir vienodos kariško stiliaus aprangos. Alkoholio nevartojo, pasilinksminimo vietose nesilankė, laikėsi nuošalyje, stengdamiesi neatkreipti į save dėmesio. Nedidelėmis grupėmis jie atidžiai ištyrinėjo sanatorijos teritoriją ir apylinkes“, – sakoma pranešime.

„Šiandien naktį... [Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai] sulaikė 32 žmones, – sakoma agentūros pranešime. – Be to, dar vienas žmogus buvo aptiktas ir sulaikytas šalies pietuose. Dėl minimų asmenų Tyrimų komitetas vykdo patikrinimą.“

Valstybės saugumo komitetas (KGB), Tyrimų komitetas ir Vidaus reikalų ministerija kol kas nekomentavo šio pranešimo.

Dabartiniam šalies vadovui Aleksandrui Lukašenkai rugpjūčio 9 d. siekiant būti formaliai išrinktam 6 iš eilės kadencijai, per šalį nuvilnijo protestų banga. Pirmiausia protestuotojai išėjo į gatves suėmus ar kitais būdais neleidus pagrindiniams A. Lukašenkos oponentams dalyvauti rinkimuose.

A. Lukašenka jau anksčiau yra apkaltinęs užsienio jėgas bandant destabilizuoti situaciją Baltarusijoje ir dar iki rinkimų suorganizuoti perversmą. Praėjusią savaitę jis pagrasino iš šalies išvaryti užsienio žurnalistus, kurie buvo apkaltinti protestų organizavimu. 

2020 07 29 16:13
Spausdinti