Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


SLOVĖNIJA
Atsistatydino Slovėnijos premjeras M. Šarecas
Scanpix
Slovėnijos premjeras Marjanas Šarecas.

Slovėnijos premjeras Marjanas Šarecas pirmadienį paskelbė atsistatydinantis, jo finansų ministrui anksčiau nusprendus pasitraukti iš mažumos vyriausybės.

„Su šiais parlamento nariais ir šia koalicija negaliu išpildyti žmonių lūkesčių“, – per spaudos konferenciją pareiškė jis.

„Sąžiningiausia, ką dabar galėtume padaryti, yra pirmalaikiai rinkimai... – atsiklausti žmonių, ar jie manimi pasitiki ir ar nori, kad tęsčiau darbą“, – pridūrė M. Šarecas.

Šis buvęs komikas premjeru tapo 2018 metais.

Kiek anksčiau finansų ministras Andrejus Bertoncelj'is paskelbė atsistatydinantis, penkių partijų koalicijoje kilus vidaus konfliktų.

Gruodį koalicijai vos įstengė paskirti naują plėtros, strateginių projektų ir sanglaudos ministrę, populistinei Slovėnijos nacionalinei partijai sutikus susilaikyti nuo balsavimo.

Šalies prezidentas Borutas Pahoras dabar pradės derybas su parlamento partijomis dėl galimybės kuriai nors ši jų imtis formuoti naują koaliciją, turėsiančią daugumą parlamente.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 27 13:59
Spausdinti