Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTARUSIJA
A. Lukašenka atleido Baltarusijos vyriausybę
BNS
Scanpix
Aliaksandras Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka trečiadienį pasirašė įsaką, kuriuo atleidžiama šalies vyriausybė.

„Prezidentas priėmė sprendimą dėl dabartinės vyriausybės atleidimo. Pasirašytas atitinkamas įsakas“, – pranešė valstybinis televizijos kanalas „Belarus 1“.

Anksčiau trečiadienį A. Lukašenka surengė pasitarimą, per kurį buvo aptarti pasiūlymai dėl naujos vyriausybės sudėties. Prezidentas pažadėjo, kad revoliucinių pertvarkymų vyriausybėje nebus.

Praėjusią savaitę A. Lukašenka paskelbė planuojantis suformuoti naują vyriausybę dar iki prezidento rinkimų, kurie įvyks rugpjūčio 9 dieną.

Netrukus jis patvirtino tokius savo planus.

„Aš apie tai (vyriausybės pakeitimą) kalbėjau ir tai padarysiu“, – pareiškė A. Lukašenka, dar pridūręs, kad artimiausiu metu jis paskirs laikinąjį premjerą.

Anksčiau A. Lukašenka paaiškino, kad „įregistravę dabartinį prezidentą kandidatu į prezidentus mes prieš rinkimus visada skelbdavome naują vyriausybės sudėtį“. Anot jo, šia strategija siekiama padidinti rinkėjų pasitikėjimą.

Dabartinė vyriausybė dirbo nuo 2018 metų rugpjūčio 18 dienos; jai vadovauja premjeras Sergejus Rumas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 03 21:17
Spausdinti