Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


VIEŠASIS KALBĖJIMAS
„Normalios“ karjeros prezidento patarėjas „galbūt/turbūt“
Ramūnas Terleckas

Kartais norisi nusijuokti pro ašaras ir taip išvengti svetimos gėdos. Būtent toks jausmas šiandien apėmė klausantis prezidento Gitano Nausėdos patarėjo Povilo Mačiulio interviu Lietuvos radijui.

Kai patarėjas ėmė kalbėti apie tai, kad premjeras Saulius Skvernelis „galbūt/turbūt“ ieško kandidato į susisiekimo ministrus, bet „galbūt/turbūt“ neranda ir tik todėl šiame poste iki šiol sėdi Jaroslavas Narkevičius, apėmė jausmas, kad ne tik ministras, bet ir prezidento patarėjas gyvena paraleliniuose pasauliuose. 

Premjeras ignoruoja prezidento nuomonę, ir tai yra akivaizdu, o „galbūt/turbūt“ teorijoms kurti ir joms viešai skelbti reikia turėti ne tik drąsos, bet ir itin lakios fantazijos. O galbūt priešingai – fantazijos neturėti visiškai.

Įdomiai nuskambėjo ir kitas prezidento patarėjo pasvarstymas, kad premjeras S. Skvernelis turėtų atsakyti į klausimus dėl žmonos įsidarbinimo Lenkijos koncernui „Orlen“ priklausančioje įmonėje aplinkybių, tačiau situacijos nereikėtų išskirtinai aštrinti.

„Nenorėčiau jos labai užaštrinti suprasdamas, kad tokia situacija liečia ne tik premjerą ir jo žmoną. Labai nemaža dalis aukštų valstybės pareigūnų susiduria su panašiomis problemomis, kai antrosios pusės tiesiog negali turėti normalios karjeros, nes dažnai į karjerą, pozicijas, kurias užima antrosios pusės, žiūrima per įvairias sąmokslo teorijas“, – tvirtino P. Mačiulis.

Nežinia kodėl, bet vis manydavau, jog patarėjai yra daug sumanesni už savo vadovą, nes turi laiko įsigilinti į įvairius klausimus, kad galėtų protingai patarti. Šiandien manau, kad klydau.

 O kad nebūtų liūdna, noriu pacituoti Haroldo Mackevičiaus įrašą feisbuke, tikiuosi, kad jis nesupyks.

„Lietuviškas verslas Lenkijoj turi susiimti ir pasiūlyti darbą lenkų premjero Moraveckio žmonai. Ar „Achemos“ trąšas platinti, ar „Stumbro“ degtine targavoti, ar „Stokrotkai“ vadovauti. Dabar kaip ubagėliai atrodom, klapčiukai iš trečios eilės, be jokio honoro. Ne taip Liublino unijoj buvo derėta“, – rašo H. Mackevičius ir keliomis galvomis aukštesnis nei prezidento patarėjai atrodo.

2020 02 06 12:29
Spausdinti